søndag 24. juni 2012

Sommarlukke


Å, som eg har ønskja meg eit kvitt,gamaldags turkestativ! Og no har eg fått det, lukke over lukke! Vask av klede er rett og slett moro om dagen, iallefall når veret er fint som her...
Flotte stativet er det Sjaven som har laga til meg. Legg til merke detaljane; den mannen veit å gjere seg flid!Og å gjere kjerringa glad:-)


Eg har vore godt på veg med å sy ein pose til treklypene mine, men då eg fann den her nydelege linposen, vart det prosjektet raskt avslutta. Her heng eg altså klypene medan diverse loppisdukar flagrar i vinden og hyllar seg inn i den friskaste luft. Det beste med å turke vask ute er jo nettopp lukta...


På ein gamal taburett står korga eg brukar til klesvaska. Perfekt storleik, nydeleg form og handverk, og full av historie- som det meste her på bruket. Mon tru kven og kva ho vart bruka til før eg fann ho på bruktmarknaden i bygda? Korga er iallefall eit smykke som gjev kvardagssyslane eit ekstra lyft!


Me har feira eittåringen kons og bursdagsvimpelen får hengje ut sommaren, blir rett og slett glad av å sjå på han! Plassen under treet er ein draum i steikande sol, og sjølv om dei førre eigarane knapt nok otte eit hagemøbel, har eg funne skår av gamle porselenskoppar som tyder på at fleire enn kon har tatt pauser i skuggen her. Om berre omgjevnadane kunne tale...

Er du i sommarmodus? Her kjem sommarlukka på eit blunk berre regnet lettar og eg kan hengje ut ei ny kvitvask:-)
Ha ei strålande veke!

Sjova

11 kommentarer:

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Hei Hei! For noen nydelige bilder du deler, og plassen under treet er utrolig idyllisk.. Nusselig traktor i bakgrunnen ;)
Sommermoduset er på vei merker jeg. Teller ned til ferie, tiltross for at denne ferien blir fylt med jobbing på gården i stede for sol og strand. MEN, det er jo for en god sak da ;)
Ha en strålende dag Sjova! Koslig å se ett innlegg fra deg igjen!
Håper alt står bra til med lillesnuppa.

-ASTRI-

Gamlestogo sa...

Hei :-)
Så nydelig tørkestativ!! Å som jeg drømmer om ett slikt jeg også :-) Heldig du er :-) Også så søt kurv...så koselig å kunne ta i bruk gamle bruks ting på nytt!

Aldeles nydelig!

Ha en god dag!

Maria - Min oldemors hus sa...

Man får jo rett å slett lyst til å vaske klær, ikke sant? Jeg synes det passer så fint med et slikt stativ på et gammelt gårdstun. (",)

Ruter & Hjerter sa...

Nydelig med slik mulighet til å tørke tøy! Vi kom hjem fra hytta på rauland og sommern er fantastisk på fjellet!!!

Gyngestol og kaffigrut sa...

Så flott tørkestativ, og plassen under treet var bare helt nydelig!
Ønsker deg en fin sommer.

LIVS LYST sa...

Oioi! Så fint det ble!!
Gleder meg til å inspisere det snart. Meget snart ;O) hehe

Og så herlig å se litt blå himmel!!!!

Merethe sa...

Lekkert tørkestativ!! Et slikt står også på ønskelisten her til gards. :) Har til og med plukket bort det gamle runde. Ble så fint i hagen da det ble borte. Titter litt til i bloggen din for her har jeg ikke vært før. Ønsker deg også en fin ny uke. Hilsen Merethe

A-H sa...

Så fint:) Ja er mye koseligere å henge opp klesvaska med et slikt et;)

Klem

Brocante sa...

Skikkelig fint ble det. Etter mønster fra Liv og Thomas eller? Ingenting er som duften av sengetøy som har tørket ute i vinden.

mimmi-leone sa...

Herlige bilder!

. sa...

بكجات سفر اوروبا

بكجات سفر تركيا

رحلات تايلاند

Related Posts with Thumbnails