lørdag 6. februar 2010

Tida det tek...

 

...å lage eit rom er alltid lengre enn eg trur. Byrjar å bli nokre månadar sidan eg skrøyt av NESTEN ferdig soverom- og  fyrst no er det verkeleg snart klart! Tjoho- gledar meg som ein unge til å innrede.
Over ser du taklist og dei "falske" bjelkane Sjaven har laga for betre takhøgde. Eit utruleg pirk- men så blir det også bra!

Brannmuren på rommet var rett og slett stygg! Er glad i slike gamle tegelsteinsmurar - men her var det berre å mure att. Ei ordentleg slitt og sjarmerande dynn må inn her etterkvart og- fram til då er kvit og ny berre lekkert.


I skrivande stund er vindauge-vegg og tak ferdig måla. Golvet er lagt og det som stend att før gardiner og møblar kjem inn er å oljebehandle golv- tapetsere høgre vegg- gjere ferdig det elektriske og byggje klesskåp.
Med andre ord SNART ferdig:-)
Er det forresten nokon som har erfaring med å tilsette fargepigment i olja til golv?! 


Livet kons er berre så utruleg mykje meir enn husbygging. Av og til er det alt anna og då tek det tid å bli ferdig. Likevel er det slik me vil ha det- rett og slett livet undervegs.

Den her desserten er det iallefall lett å miste fokus av:-)
Sukkerlake med kanel- stjerneanis og nellikspiker over saftige appelsinbitar. Mmm...

Framleis god helg- og beklager alle- - - teikna! Kommatasten funkar ikkje:-(

Sjova

13 kommentarer:

moa sa...

Å ja Ting Tar Tid.....
er så imponert over alt dere får til..
dere må ha massevis med pågangsmot, tålmodighet,og praktiske evner...
Det blir jo så fint & flott alt dere gjør!
moaklemmer

Sologbolig sa...

Utruleg fint handverk du viser fram, taklister og bjelke. Slikt må ta tid og som du seier eit liv skal levast også og det er viktig. Ønsker deg ein flott søndag og mmmmm den desserten såg god ut !

Kathrine sa...

Ting tar utrolig mye tid - og taklisting med profillister tar hvertfall tid har jeg funnet ut....vi har farge på gulvet i annen etasje, men hvorvidt det er olje eller beis skal jeg ikek si for sikkert. Men at det er mulig med farge i olje er eg sikker på :) Brukte det på barneskulen, i sløyden!

Hvit Villa sa...

Ting tar alltid litt lengre tid med gamle hus enn planlagt har jeg erfart ;-) De falske bjelkene blir kjempeflotte! Vi har også mått ty til ny puss på brannmurene i huset, de gamle var altfor tørre og porøse til at vi kunne beholde dem desverre. Gleder meg til å se ferdig resultat av rommey deres :-)

Elin | Draumesidene sa...

Hei! Det tek tid, men er viktig å ikkje slurve, veit du! (kjenner du det ordet? Betyr å gjere dårleg arbeid) Vi har oljebehandla golv, med kvitt pigment. Er veldig fornøgde. Trur gulninga ville ha teke overhand viss ikkje? 11 år sidan vi gjorde det. Du ser sikkert delar av golvet, viss du trykkjer deg inn på etikettane på bloggen min. Kjøkken, stove eller loftstove.

Vil ynskje deg ei flott, ny
februarveke!
Klem Elin :)

Sigrid sa...

Blir herlig! Har lært meg til med eige hus å være lykkelig over den eine tingen eg har gjort ein dag i staden for dei trevde pluss hundre som ikkje er gjort..... =) Det er knall bra hos dokk og det blir bare betre og btre=) Gratulerer med nesten ferdig soverom! =) Nyt deserten og livet og dagen! Stor klem fra huset på vestlandet og malerkosten som danser i hendene mine=)

LIVS LYST sa...

Så gøy! Nå begynner soverommet og bli ferdig også. Skjønner at det er på tide å ta en tur oppover igjen snart! (Ja, av flere grunner enn det da! Hadde vært koselig å vært litt sammen igjen.)

Vi prates!
Klem

Ruter & Hjerter sa...

Det er så gøy å følge derë i hushimmelrike! Dere er flinke og nøye!

Brocante sa...

Det får vel ta den tida det tar! Fint blir det i allefall og i mellomtiden kan man jo kose seg. Appelsinsalaten din tror jeg at jeg skal prøve....

Fantepie sa...

Hei! For ei flott dialekt du har! Har lagt meg til som følgar på bloggen din, syns alltid det er kjekt å sjå "a work in progress"! Og det ser jo ut til å bli kjempeflott også då!

mali-mo sa...

Måtte bare legge igjen noenord...har vært inne og kost meg med å lese i bloggen din. Så fint det blir hos dere! Og så flinke dere er!

God helg!

Maria sa...

Hei,

Kjempefin blogg, og flott hus! Ville bare si at vi har fått litt erfaring med olje med pigment. Skal du gjøre det lyst eller mørkt går det greit, men skal du innfarge et furugulv med en mellombrun farge, så vil absolutt alt av små slipestriper forstørres, særlig slipestriper som går på tvers. Og hvis det er høvlet og ikke slipt, så suger det mye mer farge. Etter endel mikkmakk fikk vi vårt nylagte furugulv til å bli akkurat slik vi ønsket, men det blir spennende å se om vi klarer å gjenskape fargen i de andre rommene rundt, der vi skal slipe gulvene.

Lykke til!

Legends Of Bangladesh. sa...

Legends of Bangladesh A bunch of pure souls who achieved the glory for a country, Bangladesh, will remember forever as the legends of the nation

Related Posts with Thumbnails