lørdag 11. september 2010

Eventyret om det raude taket


Etter MYKJE arbeid kan Sjaven unne seg ei velfortent pause med engelske møbelsnekkarblad og Solo( dog ved eit alfor lågt bord!)  Taket er ferdig lagt, og me kan ikke anna enn å seie kon svært nøgd med resultatet. Eller kva syntes de?!
Det nye taket har til og med fått sitt eiget eventyr

Det var ein gong eit lekk og mindre pent platetak...


Under desse platene skjulte det seg eit meir eller mindre råtna trotak, og i same stund dette blei avslørt byrja jakta på eit nytt og betre tak.


Det gamle taket hadde aldri lika å stikke seg ut, men det nye taket skulle få meir enn nok plass til å syne seg fram, og gamle utstikk blei forlenga og gjort klare til taket sin ankomst.


For Sjaven var det viktig at det nye taket skulle halde seg tørt og i godt humør, og beskytta det med papp.
Og iløpet av den regnfulle sommaren 2010 fekk taket og alle erfare at pappen fungera!


Det gamle taket og dei dåverande vindauga passa godt i hop, men då nye auge blei sett inn i huset var det mest som platetaket protestera- Ikkje tal om at dei vindauga skal få opne seg opp, sa taket og lot dei aldri stå meir enn på glytt. Etter ein møysommeleg lekteprosess fekk iallefall Sjaven eliminera mogleg konflikt med vindauga og det nye taket.


Lenge hadde Sjaven og Sjova drøymd om eit tak med farge. Då bæringa i det gamle huset nekta å halde tegelstein oppe, såg det ut som om draumen om farga tak forsvann. Men allerede i butikken fann dei eit raudt tak som lova at det ville gje ljos og varme sjølv på den mørkaste plass, og frå dag ein holdt taket sin lovnad. Det store fjellet blei plutseleg ikkje så mørkt lenger, og det vesle, kvite huset var det ikkje lenger like lett å oversjå. 


Den raude dynna kom til garden lenge før nokon hadde tenkt på å finne nytt tak, og hadde i lang tid hatt jobben som fargeklatt. Men sjølv om ikkje hudfarga til det nye taket var heilt lik og dei to no skulle dele på inspirasjonsarbeidet,  blei tak og dynn riktig så gode vener likevel. Og om ikkje det raude taket er blitt lekk enno, så ligg det der den dag i dag.


Og snipp, snapp, snute, så er eventyret ute. Iallefall eventyret om det raude taket.
Følg med, for snart kjem eventyret om dei nye takrennene, om dynnelistene, om den nye pipehatten og mange, mange fleir:-)

Sjova

13 kommentarer:

Sologbolig sa...

God morgon !
Så flott det vart !! Nydelig ! Og så koseleg å laga eit eventyr om prossessen då ! Ønsker deg ein fin søndag. Klem.

Anonym sa...

Hei!
Så flott det ble! Bra for dere at dere er så langt på vei! Nydelig hus dere har! Lykke til videre. Følger spent med... gleder meg til nye eventyr.
Maren

Hvit Villa sa...

Så fint det ble...ga hele huset et løft! Døren din er også veldig lekker, la merke til den allerede på første bilde! Nydelig. Nå trenger du ikke bekymre deg når høststormene setter inn :-) Ha en fantastisk søndag!!

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Oi, så mye som skjer hos dere!
Kommer ikke over hvor morsomt og sjarmerende huset deres er :-) Det ser ut som om det smiler..

Tett tak må man ha, før de verste høststormene setter inn.. Det ble kjempeflott!

Hilsener fra Astri :-)

Kathrine sa...

Det blir jo så aboslutt et helt nyt thus slik dere gjør det nå - og rødt tak på hvit thus er jo bare så koselig - enkelt og greit :) Kos dere videre!

Ruter & Hjerter sa...

Dere er flinke! det huset her kommer til å bli et flott hus!!! Vi fikk nytt tak ifjor og er kanll fornøyd!!!

Mitt hvite hus sa...

Nydelig hus dere har... så fint det ble med nytt takk..passet perfekt med rødt tak syns jeg =)


ha en fin uke0)

Kathrine sa...

Ja, på ett år har vi fått både nytt bad og nytt kjøkken - og ike minst; hest i garasjen! Det er ganske utrolig hvor fort ting kan gå (selv om jeg aldri synes det går fort nok...)!! Neste prosjekt: Gangen......

LIVS LYST sa...

Tenk! Nå er det på plass!! Så flinke dere har vært. Og så digg å sitte inne i det vesle (?) hvite huset og være helt trygg på at det er tørt og godt. DET ser vi også frem i mot!!

Og jammen syns jeg du er god til å fortelle eventyr også! Hihiii..

I kveld stikker jeg og min gamle nabo ;O) på kino. Koselig!

Klem klem

Hos Jorunn sa...

Veldig morsomt å følge med på utviklingen hos dere, huset blir kjempefint. Ha en flott søndag. Klem fra Jorunn

Mita på landet sa...

Første gang inne på bloggen din, og kommer garantert tilbake:For et herlig hus!:) Ble virkelig nydelig med det røde taket. Lykke til videre med utviklingen:)

Mia, New Room Interior sa...

Såå fint det ble!! :-) Et koselig eventyr også! :-) Ha en fortsatt fin helg! Klem

Brocante sa...

Takk for eventurstunden! Godt jobba - taket ble flott!

Related Posts with Thumbnails