fredag 18. mai 2012

Nytt gamalt


Andre etasje i huset kons er snaaart ferdig, og sjølv om det har tatt litt tid er det eit utruleg stykke arbeid som er lagt ned. Frå å klatre i stige og balansere på bjelkelag for ikkje å trø i gamal glasvatt og musedrit, til dei lune romma me no har, er endringane enorme og me kan mest ikkje hugse kor ille alt var, Og godt er kanskje det?!

 
Sidan denne delen av huset hadde stått uferdig frå huset blei bygd, var det heller ikkje mykje gamalt bygningsmateriell å ta vare på. På låven kons stod det riktig nok lagra dynnar som truleg var tiltenkt andre etasjen, men dei uprofilera spondynnane av enklaste sort nyttar me no til heilt andre ting! I staden har me sett inn gamle dynnar i heiltre med same profil som i resten av huset.


Gamle møbel var det heller ikkje mykje av her på bruket då me overtok. Mange gardar i Vest- Telemark bugnar over av rosemåla historie, og opphaveleg har det stått flotte klenodie også her på garden, pryda med gamal måleteknikk. Men sidan slikt går i familiearv, har me skaffa kon eigne, gamle møblar. Noko som i grunn aldri har vore eit  problem for Sjova! Som det her skåpet. Stygt for nokon, men herleg i mine auge. Litt slik rosemåling på gypsy-vis. 


Litt måling av gelender og stolpar, nokre lister samt tapet på den kvite veggen midt imot, står att før me kan seie kon FERDIG. Og eg kunne skrive ei heil bok om val av tapet trur eg, men tilslutt skar eg gjennom mi eiga valvegring og enda opp med det fyrste tapetet eg vurdera! Som forøvrig er ganske så tradisjonelt og lite spennande...Fint blir det uansett og med ein antikk ljosekrone hengane ned frå takbjelkane er me så godt som i mål! ( Og milevis frå utgongspunktet!)

Ha ein strålande helg!
Klem frå
Sjova
 

8 kommentarer:

Huset i Lunden sa...

Dere har fått det kjemepfint i andre etasje! Nydelige møbler som passer fint inn, og så den flotte døren, da! Så godt å være omtrent ferdig med en hel etasje, da kan en virkelig lene seg tilbake og være stolt av egen innsats!

Ha en fin helg :o)

mona

Maria - Min oldemors hus sa...

Så trivelig å lese noe nytt fra deg igjen. (",)

Dere har fått det kjempefint i andre. Særlig likte jeg den grå fargen bak sofaen og den rustikke døra på neste bilde. Stilig. Dere har åpenbart hatt en kjempejobb, men sånt glemmer man vel når resultatet er så bra? (",)

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Åååå for en herlig farge på veggene, og jeg må si at rosemaling på gypsy-vis var overraskende bra ;) Jeg er litt skeptisk til rosemaling, samtidig som det er utrolig fint i det rette miljøet.
Hos dere blandet den seg fint inn i det andre..

-Astri-

Gamlestogo sa...

Så koselig dere har det!
Tusen takk for titten!!

Nydelig farge på veggene...(kan jeg spørre om hva den heter?)

Ingrid :-)

Livet i Fattighuset sa...

Heihei!
Og takk for sist :-) Dere har er utrolig hyggelig og vakkert hjem. Veldig stas at det er litt liv i bloggen din igjen!!

Klemmer fra Marie

Sandra sa...

Får et vakkert og sjarmerende hjem dere har <3 :)

Mohamed Abdellatif sa...

شركة مكافحة حشرات ببريدة
شركة مكافحة النمل الابيض بخميس مشيط
نصائح للتخلص من الذباب و الناموس
الحشرات عبارة عن مجموعة من الكائنات الحية، وتلك المجموعة هي الأكثر تنوعاً على سطح الأرض، وتمثل ما نسبته 95% من مجموع الحيوانات على سطح كوكب الأرض، وهي كائنات لا حبلية، أي لا نخاع شوكي أو حبل شوكي لها، وتنقسم إلى 32 مجموعة حشراتية، ويحدث تقسيم الحشرات إلى مجموعتين هما مجموعة اللاجناحيات؛ التي لا لديها أجنحة ولا يمكنها الطيران، ومجموعة الجناحيات؛ والتي لديها أجنحة وهي عبارة عن الحشرات الطائرة.

Mohamed Abdellatif sa...

شركة رش دفان بالرياض
شركة رش دفان بالدمام
شركة رش مبيدات بالجبيل

شركة شفط بيارات بالدمام

Related Posts with Thumbnails