mandag 3. september 2012

Byggjestøvet har ikkje før lagt seg...

...før det på`n att igjen!


 Det var ein gong ein kvit vegg... Fin å sjå på, med nydeleg, smal panel, men bak han ikkje antydning til isolasjon. Berre god, gamaldags luft! Mange dreg seg i håret av folk som riv slikt, og det må dei gjerne gjere for meg. Eg har friskt i minne alle vinternettane kor senga kons( og nattkleda mine) frossa fast i veggen og iskalde vindar blafra gjennom stoga. Famn etter famn med ved i omnen som varma ei lita stund før det på ny vart like kaldt. No går me heldigvis ein varmare vinter i møte!


Og ikkje berre får me ei varmare stoge, men ei ljosare au! Her har me sett inn eit trippelt vindauge som gjer utruleg mykje med romkjensla. Den beste utsikta mot bygd og fjell er denne vegen au!

Me må berre høgge litt skaug fyrst:-) 


Isolering pågår, og ute skimtar de eit villniss av ein hage. Ei balkongdynn er under teikning her i heimen, og når stoga opnast ut denne vegen er prosjekt hage uunngåeleg. Ikkje særleg trygg på slike grøne prosjekt, men har heldigvis ein lang vinter å planleggje på... 

Slik er altså stoda her kor ein heim stadig blir til. Slitsamt når det stend på, men som nemnt så mange gonger før er det godt ein gløymer fort. Og om ikkje lenge (sett i eit livsperspektiv) vil det vere tapetsera veggar her i stoga med spennande, låg brystning, nytt tak, plassbygde bokhyller og verandadynn. For ikkje å gløyme ljos og varme!

Framleis god veke, og TAKK TAKK for alle koslege kommentarar og besøk på bloggen!
Set stor pris på det:-)

Sjova


8 kommentarer:

Livet i Fattighuset sa...

Dette var lurt! Mer lys og mer varme - kan man ønske mer? Utsikten ned i dalen var jo finfin! Lykke til med høgging ute og sikring inne, så sees vi jo snart!

Marie

Huset i Lunden sa...

Skjønner godt at dere isolerer med sånne erfaringer, en skal ikke lide for å beholde det opprinnelige! Dette blir så fint, gleder meg til å se mer etterhvert :o)
Ha en fin dag!

Mona

Hvitvilla.blogspot.no sa...

Hihi, ja vi har gjort det samme! Bygningsvern er bra, men man skal jo leve og bo også:) lykke til videre:)

Maria - Min oldemors hus sa...

Må man så må man, eventuelt: Målet helliger middelet. Skjønner dere godt. Hyggelig å høre fra deg igjen, lykke til med det siste prosjektet. (",)

Mia, New Room Interior sa...

Kommer til bli knallbra!! Dere er flinke! :-) Så stor snuppa er blitt allerede! :-)

LIVS LYST sa...

Jeg gleder meg med. Det blir så fiiiint!

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Oja mei vilken historie med kyla og frost! Huanemei, bra att det kommer bli ei ordning med detta nu då! Ser fram imot å se det ferdige resultatet!
Ha ei fin uke

sa...

Blir jo så fint når man er ferdig ;)
Elsker å pusse opp, spesielt i slike gamle hus med ekte treverk og flotte materialer!
Vil du vinne et års-abonnement på BoligPluss til deg selv eller en venn,
eller kanskje en lekker lue fra italienske Barnum - prøv lykken inne hos meg nå :)
Klem Anette ♥

Related Posts with Thumbnails