mandag 30. november 2009

Det jolast på HæujenI helga har jolestemning vore i sentrum, med jolemarknad, jolesong og joleverkstad. Dei heilt store innkjøpa og kreative prosjekta blei det ikkje, men berre det å vere i lag gjev jolekjensle betre enn noko. Og skal ein ha huset fullt av folk er det utruleg kva ein får til av førebuingar!
Denne handbrodera kappa i tjukk ull er laga av oldemor mi, og ho passa jo perfekt som jolegardin.Badet fekk ljose, lette gardiner saman med ei enkel liftgardin. Plutseleg blei heile rommet mykje større! Og litt pynt må til... Vindauga har eg spraya med frostlakk for å hindre innsyn. Borden er laga av mange hjarte klipt ut i tape, og tatt bort etter sprayinga.Ein dag før snoen kom i skogen dukka desse raude tytebera fram frå tua, og dei fekk bli med heim. Tyteberlyng er fantastisk fin å lage kransar av. Ein herleg, nordisk erstattar for olivenkvisten, og han passar då mykje betre her på bruket, ikkje sant?Mitt skjønne morfarskåp fekk, som tradisjonen er, også litt jolepynt. Svenske knekkebrød pyntet med grovt linband og litt tyteberlyng er akkurat passe sjarmerande og akkurat passe meg!Sjaven fekk og fart på seg, og fiksa ljos i dei digge industrilampene kons på null komma niks. Lampene gjev eit perfekt arbeidsljos samstundes som eventuell rotete oppvask-kum forsvinn i skuggen av skinet frå dei.Blir nesten litt forundra over kor glad ein kan bli over å få ljos i to lamper,
men ingen skal få kalle meg kravstor iallefall:-) Er vel desse gledane som gjev pågangsmot og arbeidslyst vidare...Blomsterlauk i gamal kopp! Ei nydeleg vertinnegåve som eg sette så pris på. Koppen er handmåla i sarte blånyansar og no prydar blomen kjøkenet mitt og er verdast finaste jolepynt!

Me har altså ikkje tatt joleferie på Hæujen, me berre kosar kon i ventetida...
Ha ei fredfull og forventningsfull advent.

Klem frå
Sjova


15 kommentarer:

Tiriltungen sa...

Hei! for en flott blogg, og ikke minst nydelig gård dere har. En drøm!!!! Håper dere klarer å skape dere et flott HJEM, det ser ut som om dere er godt på veis!

Hilsen Tiriltungen

Sologbolig sa...

Koselig stemning hos deg både på kjøkken og bad. Det er ei fin tid vi går inn i no berre eg har vet til å ta vare på den og ikkje la meg riva med i stresset. Eg prøver! Ha ein fin kveld.

Elin | Draumesidene sa...

Kor fint du har pynta! Nydeleg med tytebærlyng! Likar at de blandar nytt og gamalt! Det er nemleg ein kunst...

Ha ei flott desemberveke!

Klem frå Elin :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Stilige glimt frå ditt liv ;-)

Kjersti sa...

Hei. Å for et prosjekt dere har satt i gang med. Spennende å pusse opp et hus fra begynnelsen av. Og det blri jo så fint :o)) Ble inspirert av deg med tanke på krans av tyttebærlyng, så jeg får se om mildværet som er spådd kan føre til at snøen forsvinner så lyngen ser dagens lys igjen. Da skal jeg definitivt ut i skogen og plukke litt :o)
Ha en fin forjulstid.
Klem fra Kjersti

Liv sa...

Hei hei, først må jeg takke for en kjempekoselig kommentar i bloggen min, tusen takk :-)

Og så må jeg bare si at jeg blir helt stum av din kreativitet! Noe så vakkert med gammelt og nytt sammen. Jeg fikk masse inspirasjon av de fine bildene.
Nydelig!

Ønsker deg en fin adventshelg :-)

Besta sa...

Takk for koselig hilsen, din blogg ser også koselig ut. Kommer nok til å følge med deg:)
Ha en fin helg.
Klem fra marilyn

Lovise sa...

Koselig å besøke bloggen din. Spesielt artig at du skriver dialekt, men det er ikke alle ord jeg forstår:)
Du får det nok koselig i huset ditt tenker jeg.

Kine sa...

Takk for koselig kommentar på bloggen min;)
Flott blogg du har,og et fint hus dere får til slutt!Kommer gjerne innom igjen;)
Ha en fin helg!

ARKinterior sa...

Takk for hilsen, kjempekoselig blogg du har..og en herlig dialekt som du skriver..
blir kos å følge deg videre, tror ikke jeg har vært her før.
Ha ei fin helg:)

Janne i Fagerlia sa...

God kveld i stua! Tusen takk for at du la igjen koselig kommentar på bloggen min. Måtte sjekke hvem som "stod bak" disse ordene. Og det var jo en hyggelig overraskelse. Det første jeg ser når jeg kommer inn her, er den flotteste gardinkappen jeg noen gang har sett. Det var bare nyyyydelig. Så mye fint som ble laget før i tiden. Mens jeg ruller meg nedover oppdager jeg det fine mellomverket i hedebosøm som din mormor har laget. For meg var dette spesielt kjekt å se fordi vi har hatt hedebosøm som tema på husflidslaget hvor jeg er medlem. Men jeg har aldri kommet så langt som til produksjon av mellomverk. Min mor har derimot sydd kjøkkengardiner i lin med mellomverk helt likt det du viser her.

Nydelig plass dere bor på. Skjønner at det ligger mye arbeide bak, og sikkert foran også - men dette blir et hjem med stor M. Vi har en sønn som er student i Bø, så Telemark ligger mitt hjerte nær for tiden.

Jeg tok meg den frihet å følge bloggen din.
Ha en fortsatt god lørdagskveld!

Livet i Fattighuset sa...

Urkule lamper!! Og veldig hyggelig julepynt. Jeg koser meg "hjemme" hos dere:-)

Hilsen Marie i Fattighuset :-)

Mari sa...

Her var masse fine bilder!!! Liker så godt miksen din av nytt og gammelt det gir eit særpreg:)Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min.
Ha ein fin fin dag:)

LIVS LYST sa...

Hallo mor!

De bildene av lampene mot kjøkkenvinduet der var helt rå syns jeg. Skikkelig god-stemning og bra motiv!!!

Takk for en superdag med juleverksted og julerullen ligger i fryseren og skal tas opp litt nærmere jule ja!!!

Klem fra meg

Anonym sa...

cute bulb ;)

Related Posts with Thumbnails