søndag 10. januar 2010

Fyre med ved, fyre med vedEg er så glad, så glad! Endeleg kan eg høyre knitring frå peisen, og kjenne den gode fyringsvarmen bre seg i huset som mjuke teppe. Me har fått kon vedomn!


Denne retro-omnen er no bytt ut med ein finfin peisomn som etter laaang leveringstid kom i grevens tid; rett før Herr Kulde sette inn støtet.

 

Som skrivi om i dette innlegget sette Sjaven og far hans lecarøyr i den gamle pipa i haust slik at me no trygt kan fyre i ho.

.

Sjaven måtte gjennom ein gamal og steinhard tegelvegg og lecarøyret før han fekk på plass røykrøyret til den nye omnen. Møysommeleg arbeid for Sjaven, mykje bråk og støv for Sjova;-)Omnen er laga i massiv betong, og blei levera i tre deler forutan sjølve peisinnsatsen.Me valde ei stor og ope dynn for mest mogleg "peis"-kjensle.Omnen er laga for å målas, men den rå, grove betongenoverflata er utruleg sjarmerande og passar godt inn i stova.
Skal me gjere noko med omnen, blir det truleg å kle han med flis.
Mest som ein kakkelomn...Han er høg og stor, men likevel akkurat passe.
Trekken er heilt super, og omnen blir varm på rekordtid.
Ein kopp kakao, ein blings og godstolen framfor flammene er himmel på jord no i sprengkulda.Vedkorg i messing med løveføtar kjøpt på loppis kjem endeleg til nytte!Gardskatta Filip er også glad i varmen frå omnen. Her kan han late seg heile dagar, sovande i stolen eller liggjande på golvet for å sjå inn i flammehavet.

Med andre ord gir den nye omnen varme og glede til både "folk og fe",
og det ønskjer eg deg au;
VARME og GLEDE i veka som kjem!

Klem frå Sjova

11 kommentarer:

Bless by Tone sa...

Høres kjempedeilig ut:) Vår katt liker seg også foran ovnen - og jeg har en slik gammel fra 60-tallet, så den må også skiftes ut snart:)

Hilde Heimdal sa...

åååå den ovnen likte jeg !!! :)

Elin | Draumesidene sa...

Kjempefin ovn! Ingenting er som vedvarme! :)

Kos dokke i varmen!
Klem frå Elin :)

Hvit Villa sa...

Jammen ble det fint (og varmt) i stua di!! Kjempefin ovn var det! Ha en fin uke :-)

Livet i Fattighuset sa...

Flotte greier! Det er rart med varmen fra ved. Det er noe eget!

Marie

Sologbolig sa...

Så fin og så deilig med ein omn som varmar skikkeleg no i vinterkulda. Eg likte omnen din kjempegodt og den grå overflata og den store døra var herleg. Ha ein fin og varm dag.

Skogland sa...

For en flott plass dere har også!!
En sånn peis har vi også...dvs den lave modellen og med annen peisinnsats. (Har bilde av den i et eldre innlegg) Flott å ha den som den er, men vi malte den hvit med en gang vi da. Så nærme vi kommer en kakkelovn... ;) Hadde lagt merke til den før, og da den plutselig var til 1/2 pris, slo vi til ;) Angrer ikke!
Ha en fin dag :)
Hilsen Fru K

Lille Frøken Jensen sa...

Tusen takk for koelig kommentar hos meg. Jeg har brukt vanlig bilde på puta mi. Vet at det er mange som bruker strykemerke, men jeg jobber i en foto-butikk så da var det liksom naturlig. Jeg er spent på hvordan bilde blir etterhvert når puta er godt brukt.

Ønsker deg en god mandag!
Kos&Klem

LIVS LYST sa...

Så deilig min venn! Den fine "peisen" er jo på plass!! Og jeg vil komme og se og kjenne snart! Thomas og jeg må jo oppover og sjekke ut noen nedlagte gårdsbruk vet du! ;O)
Kan vi ikke prates snart? Ses?! Så kan vi prate. Både om det og mangt ;O)

Klem klem klem

NUSSE sa...

Oi! Så fin ovn! Grattis. Har aldri sett akkurat den utgaven før. Og ser jeg antydning til en kirkelysestake på ett av de øverste bildene? Jeg er VILL(!) etter sånne lysestaker.

Klem fra Camilla :-)

Brocante sa...

Det ble bedre tenker jeg. Ikke minst ble the vakrere også! Deilig med vedfyring, mye behageligere enn elektrisk! Ville følt meg fattig uten en vedovn, tenk bare om strømmen blir borte.... Ha en fortsatt god og varm helg.

Related Posts with Thumbnails