mandag 7. februar 2011

Nytt liv på gamal gard


Eg har ein svoger litt utanom det vanlege. Han er berre 18 år, men har energi og arbeidslyst som to vaksne menn. Seint og tidleg jobbar han med ved, brøytar, køyrer gravemaskin og alt anna med motor, eller skruvar på ei eller anna maskin i tillegg til lærlingjobben sin. Og no har han kjøpt seg gard!


Ein utruleg sjarmerande plass beståande av ei gamal tømre og eit fjos. Det har ikkje budd folk på plassen på årevis, men eigarane har verkeleg halde bruket vedlike. Garden ligg høgt og har ein fantastisk utsikt, berre skogen kjem ned:-) Og kjenner eg svoger rett, blir ikkje det noko problem!


Huset er lite, to rom oppe og nede, men med mykje sjarmerande potensiale. Planen er vel å pusse det opp i gamal stil, kan hende få fram den gamle tømra ,og svigerinne pluss mor er reint dårlege på hjelpe til i den prosessen:-) Det meste av inventar var desverre borte då svoger overtok, og i hjørnet har det nok hengt eit sjarmerande kråskåp eingong.


Den gamle peisen kjem det nok liv i etterkvart! Utruleg å tenkje på at den vesle stova romma fleire familiar i si tid. Tenk på alle dei kalde vinterkveldane dei har sitte framom nettopp denne grua. Mon tru kva dei prata om?
 
 
Glad i fargar var dei iallafall! Det mildt sagt solgule kjøkenet har faspanel og fleire skjønne, heimesnekra benkar som denne. Pyntehandkle og kaffekvern må nok opp på veggen her for å fullende stilen, eller kva?
 

Eit gamalt mjølkespann pyntar no opp trammen og fotspora vitnar om at det på ny er liv på garden. Med heile livet framom seg og mykje pågangsmot veit eg svoger vil få denne plassen til å skine som aldri før.
Me gledar kon stort over ein ny heim som blir til, og det beste er jo at garden berre ligg i gangavstand  frå kon:-)

Blir du ikkje glad over at det finst ungdom som ønskjer å busette seg på landet, og som på ny tenner ljos i vindauga på dei alt for mange tomme gardane i landet kons?!
Eg syntes det er fantastisk!

Klem, Sjova

14 kommentarer:

Franske drømmer sa...

Så fin blogg du har!
Nydelig hjem dere har, og for en sjarmerende gård svogeren din har kjøpt! Nydelig!!
Jeg vil også være med å pynte der ;)

Jeg smiler litt hver gang du skriver "kon".
Mamma er fra Ulefoss, og hun og pappa har et vennepar på Gvarv som hadde barn på samme alder som meg og brødrene mine, og vi var ofte på helgeturer til Gvarv og de var ofte i Sandefjord da vi var små.
Hver gang vi hadde det hyggelig (og det hadde vi jo ofte når vi var på besøk!), så pleide de å si "nå kosar me kånn!", så selv nå, etter at vi "barna" har blitt voksne, så sier vi det hjemme hos mamma og pappa og stemningen er god "nå kosar med kånn" hehe. Herlig!!

Gleder meg til å se mer til deg!
Klemmer fra Trine

Huset i Lunden sa...

Så bra - dette var moro å høre om! Ikke mange på hans alder som er så tøffe. Et flott og sjarmerende sted han har kjøpt, og så får han jo gode naboer på kjøpet ;o)
Takk for titten!

Mona

Brocante sa...

Hadde jeg hatt en datter du - da kunne jeg til og med overveid å gifte henne bort :-) Vi må få se hvordan det går på gården hans framover våren! Jamen my som skal skje i familiene deres framover nå. Lykke til alle sammen.

Skogland sa...

Rett og slett fantastisk!
Vi trenger slike unge som bosetter seg, og tar vare på de gamle husene våre :)
Håper vi får se mer derfra etterhvert ;)

Ha en fin dag!

Klem fra Fru K

Mitt hvite hus sa...

Dette var hyggelig lesing..kjempekjekt at de yngre har interesse av å ta vare på det gamle..

En tøff ung mann dette... men han vil nok få et spesielt og vakkert sjarmerende hjem..

Håper vi får følge med i prosessen..

klemmer

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Å jeg som trodde alle unge gutter drømte om et stilrent funkishus ;-)
Det virker som han har både vilje og pågangsmot, og de rette kunnskapene.
Han må bare være forberedt på at man blir AVHENGING av restaurering ;-)
Hilsen Astri

Sigrid sa...

Hu hu! Imponerende=)Du får sende Gratulerer videre! Antar at dette kan bli et hus i rein Janne stil=) Kanskje du må regne med noen ung gutte innslag som kommer til å vri hjertet ditt=)

Linecas have sa...

Heisann!
Fant bloggen din via x antal blogghopp nå. :)
Veldig koselig og inspirerende blogg. Har kikkt meg et godt stykke tilbake. Skjønner godt dere falt for hus og hage ja. :)
Imponerende det du forteller om nå. Det er for langt mellom slike karfolk. Håper di skriver om han og plassen senere også.
Klem!
Line-Cathrin

Mia, New Room Interior sa...

Fantastisk av en 18-åring!!! Og for et potensiale, her kommer jo til å bli helt nydelig!! :-) Gøy når unge folk har lyst til å ta vare på det gamle, tenk hvor glade de som bodde her ville vært.. :-) Ha en koselig kveld! Klem

Franske drømmer sa...

Takk for hyggelig kommentar :)
Nei, det er et uttrykk som kommer til å bli brukt hos oss i all tid, tror jeg ;) Hehe. Vi koser oss virkelig når me kosar kon, nemlig ;)

Du får legge ut litt bilder hos svogeren din under prosessen også da, så vi i blogglandia får fulgt med litt ;) Hvis ikke han begynner å blogge selv, da ;)
Står respekt av det, synes jeg. 18 år, og kjøpe seg en gård! Herlig!!

Ønsker deg en riktig god natt!

Klemmer

Livet i Fattighuset sa...

Så moro! Flotte bilder, her er det lett å se hvor fint det kan bli. Gleder meg til å treffe deg i Holmestrand!!!

Marie

Hvit Villa sa...

Nydelig, nydelig! Her blir det nok godt å bo. God helg til deg og dine :)

Møkster Bu- sa...

Høres ut som en kul svoger! Både hans og ditt hus-prosjekt er inspirerende og sjarmerende. På min lille øy må vi bygge nytt for å få flere innbyggere. Dessverre står det flere hus og løer til forfall, mens arvinger ikke klarer å bestemme seg for om de vil pusse opp eller selge. Les gjerne mer om prosjektet vårt og tips videre om du kjenner noen som vil bo på verdens fineste øy!

Marina sa...

tøff svogers du har :)
-Og kjempeflott blogg !

Mvh
Marina

Related Posts with Thumbnails