lørdag 19. februar 2011

Stova tek form og farge


Fargeval er vanskeleg! Eg har det med å sjå for meg ein farge inni hovudet, men å finne AKKURAT den i havet av fargekart er ikkje like enkelt. Små boksar med fargeprøver er forbruksvare her i heimen, og dei har spart meg for mange bomkjøp når det gjeld måling! Veggen du kan sjå litt av her( fargen er mørkare live) blei vel prøvemåla 3-4 gongen før me blei nøgd, og ikkje overraskande enda me opp med ein jordfarge, ganske lik den på kjøkenet, men med meir brunt i. Det blir etterkvart ope løysing mellom stova nede og kjøkenet, så eit poeng med mjuke overgangar:-)


Sjaven er snart ferdig med å legge panel i stova i andre etasje, og fargen blir den same, som forøvrig heiter teblad. Har ein fiks ide om at fargenamna på eit eller anna vis må passe til rommet fargen skal vere i, og drikke te i stova kjem me nok til å gjere fleire enn ein gong:-) Den originale panelen i stova nede er ein smal faspanel, same som me har lagt på kjøkenet. Då me uansett må rive dei eksisterande veggane for isolering og romendring, gjekk me for hakket breiare faspanel oppe og nede; det gjev eit litt rolegare rom,me beheld den gamle looken, pluss at det går hakket raskare å legge han! Me skal vidare kle inn bjelkane og måle taket kvitt, legge kvite lister og ljose furugolv- SNART!


Den nye trappa kons endar opp her, og planen er å tapetsere veggen midt imot. Opphaveleg hadde ikkje huset kons vindauge her, og heile huset led under det. Etter at me sette inn det triple vindauget, fekk fasaden endeleg harmoni, og ikkje minst fløymde ljoset inn! Eit stormønstrete tapet med kvit botnfarge, og detaljar av sort og jordfargar er det eg leitar etter, men trur du det er lett?! Tips er kjærkomne!


Den gamle dynna har me fått byta til kon frå ein mildt sagt ivrig samlar i Kragerø, og har perfekte mål for kon som er så høge! Alle dei originale dynnane i huset er for låge, og  irritasjon over det har overgått sjarmen ved dei...Målinga er visst forsøkt fjerna, men heldigvis sit mange av fargane att og gjev dynna liv. Ho er allereie sett inn mot kontoret, men har her fått seg ein overhaling då ho seig saman slik at me ikkje fekk ho att! Ikkje noko tvil om at gamalt er meir jobb! Men heldigvis også meir sjarm:-)


Tilslutt litt vår på kjøkenbodet. Perleblomar i gamal kasse, blå emaljera kanne frå loppis i Danmark og eit lite utval av alle messingstakane mine- love them:-) 

Ha ein strålande helg, og takk for alle hyggelege kommentarar!

Status hjå svoger: Låven skin som gull og er blitt kjemisk reinska for rot, skog er allereie på veg ned, og huset står som før, berre vaska og med nokre nye gardiner og møblar. Prioritert som berre ein 18åring kan:-)
Fortsetting fylgjer!

Klem frå Sjova

17 kommentarer:

Hvit Villa sa...

Finfin oppsdatering! Dette blir bra. Kan jeg spørre hvor dere har bestilt vindu fra? Når det gjelder tapet: Ta deg en tur til C. Christoffersen i Porsgrunn (Vallermyrene) om du skal på bytur. Kan ikke få fullrost de damene der..de har en enormt utvalg og helt fantastsisk kunnskap. Der finner du garantert hva du er ute etter! Klem og god helg!

LIVS LYST sa...

Åååå jeg årntli dør-- så fiiiint, Janne!! De herlige perleblomstene i trekassen og den gamle blå kannen. Nyyyyyydelig!

Og gården svoger`n har fått tak i !!! Hjerte mitt står helt stille her.... ÅÅÅÅÅÅÅ! Gleder meg om jeg får se det in real life ja!

VI VIL OGSÅ!!!

Klem fra meg som snart ser deg.
(Og jeg skal sjekke litt ut med maling fra fru Blaa - hvis du ikke allerede har handlet. Ser jo at du er i full gang. Dere er så flinke!!)

klem klem

Huset i Lunden sa...

Så flott det blir! Forstår godt at det er vanskelig å finne riktig farge, men det ser iallefall ut til at dere har klart det her!
Flott dør, og det vinduet gjorde helt klart susen både innvendig og utvendig!
Vårlig og fint på bordet ditt, perleblomster er et must i disse tider mens vi venter og vener på våren...
Moro at svogeren din er i full gang; bra jobba!

Mona

Mia, New Room Interior sa...

NYDELIG!!! Det blir så fantastisk fint hos dere!!! Ha en super helg!! KLEM

Hvit Villa sa...

Hei.. er så spent at jeg må spørre: Fant du noe spennende tapeter da du var på bytur?? Klem Ingeborg.

White cotton grass sa...

Hittade precis hit från Livs Lyst :)

Du har en jättefin blogg! Nu måste jag ta och kika runt lite mer.

Ha en bra dag!

LIVS LYST sa...

Jeg har jo sagt det før; men jeg blir så glad av bildet med den blå kannen på bordet og de blå vårblomstene.

I dag har jeg bare nytet sola gjennom vinduene her, som faktisk er rene og fine. Har vasket vinduer og vegger i stuen i dag. Så nå sitter jeg bare til pynt og venter på Thomas ;O)

Jeg skal holde deg oppdatert! ;O)
Vi skal en tur opp i morgen!!

OG ENIG; KJEMPE KOSELIG TUR PÅ MANDAG!

Klem

Smiloghverglad sa...

Så koselg blogg :-) Og for en herlig plass dere har fått tak i !! Masse arbeid, men så flinke dere er og står på. Kjempebra å ta vare på gården, og at husene er i så bra stand at de kan pusses på og restaureres :-) Kjekt å ta vare på det gamle og blande det med nytt. Denne kjøkkenovnen er jo et klenodium; blir spennende å se ferdig. Sånt man heiv ut før, men nå er det nostalgi, og er jo nyttig også, til varme og til å varme ting på. Slik gammel kjøkkenbenk står i kjelleren her også, omtrent likedan, men vi har faktisk overskap i bruk, men ingen bilder av det.Bor i et gammelt hus vi også, men er usikker på om vi sakl sette det i stand, for kjelleren er så fuktig at vi har muggproblemer. Har dere sluppet sånt ? Spennende å følge bloggen din :-))

Monica sa...

Fant bloggen din via Livs Lyst og har også sett den fine reportasjen i Lev Landlig. Dere er kjempeflinke, artig å følge utviklingen i hjemmet deres. Jeg har fått min første award og vil gjerne gi den videre til deg, du kan stikke innom hos meg og hente den hvis du vil.

La Casa de Amor sa...

Jeg kom over bloggen din i forbindelse med besøket deres i Fattighuset! Virkelig koselig at bloggere kan bli kjent utenom bloggingen også!
Dere har et flott hus, og spennende prosjekt! Jeg liker bloggen din veldig godt, og har satt meg som følger. Selv har jeg vært så opptatt med oppussing og andre gjøremål, at jeg ikke har fått skrevet så mye enda, men det kommer!

Ønsker dere velsignelse i alt!

Vennlig hilsen
Ruth Johanna Contreras

Maria ( Idekroken ) sa...

Så fin blogg. Ser ut som om du har mange spennende prosjekter ;)
Klem fra meg

Maria - Min oldemors hus sa...

Hei!

Jeg har besøkt den inspirerende bloggen din, og kjenner meg veldig igjen i det å skulle restaurere et gammelt hus.

Jeg ønsker lykke til videre. Du finner noe til deg i bloggen min. (",)

Birte sa...

Gammelt = ye Arbeid, men ekstra Sjarm..

Dere er så flinke..

Følger spent med dere..

Klem Klem Birte..

ps: hadde du bodd på Vestlandet hadde jeg anb deg en tur innom nærmeste Fargeriket.. Der har de uandelig mye tapeter :-))

Saras stove sa...

Så spennende blogg du har! Her skal jeg nok fint klare å bli inspirert :) La meg til som følger! Klem Sara

Møkster Bu- sa...

Ps. Velkommen til blogglotteri hos oss!
(Øy søker barnefamile som drømmer om Livet på Landet!)

Solveig sa...

Så spennende prosjekt du har på gang! Kjenner meg veldig godt igjen. Jeg synes også det er vanskelig med disse fargene som forandrer seg fortere enn fy, alt ettersom hvordan lyset er!
Vi kjøpte et gammelt hus for 5 år siden og har siden pusset opp steg for steg. Bruker det som fritidshus, og er der veldig ofte. Nå er det hjemmet som trenger litt forandring og jeg leter etter farger og tapeter, akkurat som deg;o)
Må følge med og se hvordan dette skrider frem;o)
Ha en fin kveld og lykke til med malingsvalget.
Klem fra Solveig

Miriam - Fjällhem sa...

ÅH...du får det så fint!!
KRAM

Related Posts with Thumbnails