mandag 4. april 2011

Ein heim blir verkeleg til!


Over fleire år har me rivi, bygd, pussa, sparkla og måla for å skape ein forlatt og sliten gard om til å bli nettopp heimen kons, med alt kva det inneber. Og endringane er store! Møblar, form, fargar og gjenstandar som me likar, som betyr noko spesielt for kon får fylle og forme huset meir og meir. Men kva er vel ein heim utan dei som bur der?


Me to har hatt mange gode år ilag, og gledar kon veldig over å byggje ein heim saman. Samstundes har ønskje om å byggje ein familie i heimen alltid vore stort og no, etter mange år har underet skjedd! Om 8 veker bur det ikkje berre to, men tre dyrebare menneske her på bruket. Og som me gledar kon!


Kommoden som no prydar det blivande barnerommet kunne tidlegare sjå ut som eit umogleg prosjekt for mange, men har etter x-antal liter såpevatn, trerens, kvitolje, nokre spiker og eit heimesydd forheng blitt det sjarmerande møbelet Sjova visste det ville bli.Herleg slitt og med fine detaljar, akkurat slik me likar det!

 
At kommoden mangla to skuffar, er altså ikkje eit hinder for bruk. Inni står to korger til diverse oppbevaring, og er vel kanskje enda meir barnevennleg enn store, tunge treskuffar for små barneføter.


Dei fyrste to bamsane ventar oppå kommoden, og bilete med barnemotiv kom etter mange år endeleg til sin rett. Fuglane talar om vår og nytt liv, og hengaren på veggen ventar på eit heimesydd plagg... Berre vente og sjå om eg skal sy bukse eller kjole:-)
Kommoden si bønn om å få nytt liv, å kunne oppbevare og verne slik som han var tiltenkt er blitt høyrt, akkurat som kons...
 
Gode råd av alle slag for mine siste vekene før termin tas imot med takk, og beste rådgjevar får ein herleg premie i posten!
 
Ha ein strålande måndag!
 
Klem frå 
Sjova 
22 kommentarer:

Merethe sa...

Så nydelig overskrift på innlegget ditt i dag! :) Og det er så sant som du sier det, et hjem blir VIRKELIG til nå! Hjertligste gratulasjoner- du har noe helt fantastisk å se frem til!! :) Lykke til med alt som skal skje!

Ps: visste du foresten av Love Hearts (de runde flate dropsene) fungerer utmerket som halsbrann??!

Varm klem fra Merethe

Anonym sa...

Spennende tid nå framover! Viktig med fokus på hvem som bor i et hus og hvordan man har det. Interiør og vakker utsikt betyr ingenting i forhold.

Huset i Lunden sa...

Å, så fint barnerom som står og venter på det nye familiemedlemmet! Kommoden er jo blitt fantastisk flott, og veldig praktisk.
Håper du slapper av og koser deg de siste ukene så du er uthvilt til den lille kommer - husk at nå har du lov til å tenke bare på deg selv ;o)
Ha en fortsatt fin vårdag!

klem Mona

Hverdagsgleder sa...

Ingen tvil om at en heim blir til hos dåkker :-))Dere har virkelig jobba for å fått det fint på den gamle gården. Og alt blir gjort på riktig måte. Syns det var så fint å lese om kommoden; at den er brukandes sjølv om det mangler to skuffer; det gjelder bare å være kreativ :-)Ser ut som den lille får det fint. Nå får du kose deg og ta vare på deg selv de site ukene. Kjekt å være ferdig med det meste av forberedelser før den lille kjem.Strikke deilige, myke små ullplagg, tepper, vognteppe osv,- alt er lurt å være ferdig med.Nyt dagene og kos deg ! Herlig å tenke på at du snart har en liten en i armene :-) Blir nesten misunnelig, for den tida du snart går inn i, er så utrolig koselig, og hvert et sekund må nytes !!Lykke til !!

Jenta på Laug sa...

Så fin kommoda blei:)
Moro å sjå alt ein kan gjera om frå det andre kanskje ser som søppel til kjempefine møblar!
Gratulere så mykje med det store som skal skje,håpar å oppleve det sama ein vakker dag...

Ha ein god dag!

Åshild sa...

Rådet er: lav puls. Det betyr ikke fravær av fysisk aktivitet, for det er bare sunt både før og etter fødselen. Men unngå høy puls av stress og dårlig tid. Jeg er helt overbevist om at foreldre med lavere puls får roligere barn.

Lykke til.

Wenche sa...

Ååå, så koselig blogginnlegg! Mitt beste råd nå er: SOV! Kanskje det går et år til neste gang du kan sove en hel natt igjennom:-)

Nydelig hjem dere har - og herlig farge på barnerommet. Så rolig og behagelig.

Masse lykke til med den spennende tiden som kommer - og nyt hvert sekund:-)

Linecas have sa...

Lykke til med forøkelsen! :) Koselig å lese om slikt. :)
Kikket på forrige innlegg også jeg. Du etterlyste ting i brunt og jordfarger. Anbefaler deg en tur på Etsy.Det finner du alt mellom himmel og jord. Mye som passer inn hos deg.
Svarte detaljer, hva med å male fine rammer med sort. Du kan variere blankhets graden, for å få mere spill i de.
Kurver er fint i jordfarger. Sjekk på gjenbruks butikker etter gamle vinballonger med kurv rundt. Kurvene er ofte veldig forsegjorte. :)
Vinballongen selv er veldig fin som dekor ute på sommers tid.
Klem!
Line-Cathrin

Anonym sa...

Koseleg lesing. Vær forberedt på overtid og vær max fysisk aktiv så har du meir krefter og bedre humør til tida etterpå. Lykke til! Hadde vore kjempekoseleg å sett alle forandringane i huset snart. Kos og klem frå Framistugu

Livet under Skriua sa...

Ser at det blir utruleg fint hjå døkkån! Ikkje så ofte eg skriv på Heddølsk - men det e på sin plass på bloggen din :-)

Lykke til med de neste ukene!

Jeg er sa...

spenende tid framover nå, og et flott innlegg...
ha en god dag videre!
klem

Mia, New Room Interior sa...

Så utrolig gøy å høre at dere blir en liten familie!! :-) Gratulerer såå mye!! Nyt de siste ukene, slapp av mest mulig, og bruk tiden på det du har aller mest lyst til!! Ha en god kveld! KLEM

LIVS LYST sa...

Det ville vært dumt av meg å komme med gode råd, må nok helle spør deg en gang.. hihi!

Men nå savner jeg deg. Så koselig å lese og se hvor fint det blir!!!!!

Skal vi ses snart? Det er dessuten ikke så lenge til Thomas skal jobbe i Kviteseid igjen. Kanksje vi skulle gjort noe ut av det?

Ha en fiiiiin dag!
Klem klem klem

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Så koslig barnerom som står og venter :-) Jeg kan desverre ikke komme med noen gode råd. Null erfaring her.. Men dere har i alle fall en fantastisk tid i møte. Ta vare på den, og kos dere MAX..

Klemmer fra Astri

Birte sa...

Så stilig...

Hadde vært kjekt med et før bilde ?!?

Men uansett, knall fin kommode du har fått..

Dere er såå flinke..

klem

I fyr og flamme sa...

Fantastisk koselig å lese bloggen din, og denne gangen helt superspesieltkoselig :)))
Masse lykke til i de neste ukene kjæreste deg!
Mitt beste råd; Nyt den deilige vårsola med god kaffe, hør på radioen og sett beina i bløt :)
Klem Gyri :)

Solveig sa...

Så koselig kommode! Helt etter mitt hjerte;o)) For en flott opplevelse du har foran deg! Det å få sjansen til å følge så tett på en lite menneske, er virkelig et av livets store under. En lærer så utrolig masse;o))
Mitt beste råd er å ha dagboken klar og da aller helst en skrivebok istedenfor pc'en. Beskriv med egne ord ( og håndskrift - det blir jo nesten magisk i seg selv i fremtiden;o))), tanker du gjør deg før babyen er født, utviklingen, samt opplevelsene du har etterhvert som barnet vokser til osv. Jeg har skrevet en del til mine og ønsker på den måten både å gi videre tanker og ord som kanskje elles går i "glemmeboken", men også gi en beskrivelse av barndommen som er veldig kjekk å ha når en blir voksen og får barn selv;o))
Ønsker deg en flott helg og lykke til i tiden som kommer!
Klem fra Solveig

Kirsi sa...

For en nydelig blogg!
jeg fant den i dag og har lest meg gjennom det meste tror jeg!
Og for en hyggelig omstendighet dere er i! Nyt dagen som to i en, les og bak og gjør det som du har mest lyst til! Gleden med et lite barn overgår alt, og ingenting blir som før. På godt!
Jeg er mamma til fire og vår familie har nettopp kjøpt et gammelt hus fra 1890 som vi skal bruke som fritidsbolig. Derfor var det ekstra artig å finne bloggen din.Den er lagt til på bokmerkelinja mi, du hører fra meg igjen!
Masse lykke til med det nært forestående.

Maria - Min oldemors hus sa...

Takk for hyggelig hilsen i de lille bloggen om mitt prosjekt. Fint å se at du er på nett med et innlegg igjen, har venta på ei oppdatering.

Lykke til med det nye livet i huset!

M

Møkster Bu- sa...

GOD PÅSKE!

PS: Bli med på ØY-SØKER-FAMILIE-lotteri!

Martehe sa...

Dette var koselig lesing. Er innom mailen din i ny og ned, litt fordi du er ei kul berte og litt fordi du har så innmari fint etternavn. Og fordi du pusser opp og har god smak... Gratulerer med ventetid. Den er slitsom, men ikke alle forunt, så nyt den på din måte. Ikke lenge igjen nå! Legg ut når hun/han har kommet da. For oss som er sånn langt unna men nysgjerrige likevel...

Hilsen Marte Heggtveit

Tove sa...

For ein fantaastisk farge!!!! Er det råd å spørje kva den heiter??? PS! Fann bloggen din i dag, og likte det eg såg...

Related Posts with Thumbnails