onsdag 7. oktober 2009

Stova konsKvite veggar i små rom med mørke møblar hindrar klaustrofobi og vanskar med å puste:-)
Som dei andre romma skal også stova isolerast for kalde vinterdagar. Me byter nok panel også, samstundes som me byggjer trapp, men fram til då er stova perfekt.Det siste, gamle vindauge i stova. Med tid og stunder skal me sette inn ei verandadynn her, med utgong til den framtidige, overfrodige kjøkenhagen min. Vinterhage kan det og hende det blir, men det laaaangt der framme.Dei fleste vindauga i huset kons har pynt som desse. Opphaveleg er dei plater til eit lite bord, men for meg vakre smykke. Og så får ikkje den gode naboen med seg alt ( i kikkerten sin)Den førre skinnsofaen kons blei gigantisk her inne og han trivdes liksom betre i meir urbane settingar. Så då kafeen me båe to er engasjera i trong ein sofa, slo velsigninga begge vegar: Kafeen fekk sofaen som ein skulle tru var laga for plassen, og me fekk denne herlege salongen:-)Dette var tidlegare eit spisebord som ein gong på vegen fekk seg ein sprekk. Far min saga det i to, og vips hadde eg eit nydeleg, lite konsollbord.
Veldreia bein:-)Ein diger, raudmåla sjenk frå 1970- talet er bytt ut med denne sjarmerande saken. Slitt og fin, og akkurat passe stor i stova.Syltepressa står foreløbig til pynt, men snart jol... Engelen er del av eksamensoppgåva til ein kjenning. Bak ei dynn me ikkje brukar.Dette var ein liten kikk i ei lita stove. Sjølv om det er mykje hjarterom her, er det desverre ikkje alltid nok husrom... Det gleder eg meg til at det blir meir av:-)


God, og gjestfri veke til deg og dine!
Sjova

9 kommentarer:

Bless by Tone sa...

vakkert, vakkert, vakkert - kunne flytta rett inn, jeg. Tone

Mrs B sa...

Så trivelig stue! Har hatt lita stue selv før vi bygde om, den nye stua vår er ikke klar ennå, men den blir dobbelt så stor som den gamle - det gleder jeg meg til =)

Hvit Villa sa...

Så vakre møbler! Og for en jobb dere gjør med huset! Lykke til videre!

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej!
Tack för ditt rara besök inne hos mig. Så glad jag blev.
Men å vilket vackert rum! Älskar kontrasterna med de ljusa väggarna och de gamla vackra föremålen. Den gröna fotöljen är ju uuuunderbar. Å så gärna jag skulle vilja ha den hemma hos mig ;)

Och vilken fantastisk utsikt du har genom fönstret! Ni verkar bo väldigt vackert!

Ser i förra inlägget att du också verkligen vet vad det innebär att bo i byggröra.

Kraaaam, Carina

Helen sa...

Hei og takk for hyggelig hilsning! Den varmet virkelig! Salongen dere byttet til dere var jammen flott! Hadde den så fint stoff eller har dere trekt den om? Jeg har hjulpet en del med hageplan, men jeg har litt for få timer i døgnet. Send meg en mail, så kan vi "snakkes".

Nostalgi og Gjenbruk sa...

Så fine gamle møbler du har, virkelig en flott salong du har fått tak på. Jeg ønsker meg en i lignende stil, men kunne tenke meg den i rød.
Ha en riktig fin helg:)

Hvit Villa sa...

Hei igjen! Takk for kommentar, godt vi er fler som er glad i gamle hus =)
Døren nede ble kjøpt på Gjærum Trevare i Skien, men de gikk konkurs. Vi fikk tak i lik dør til å ha oppe etter kontakt med Montèr i Porsgrunn som bestilte for oss.
Desverre husker jeg ikke hvilke leverandør det ble, men det kan jeg finne ut hvis du vil.

God helg!

Sologbolig sa...

Dette var jammen meg stove med både sjel og sjarme. Koselige møblar. Ha ei fin helg.

Brocante sa...

Hei - lenge siden sist. Jeg er på ferie og har verdens treigeste internett. Blir ikke mange bloggene jeg rekker innon. Nå har jeg oppdatert meg hos deg. Kjempekoselig stue har dere. Masse fine detaljer og veldig personlig. Slik skal det være. Gjennom kommentarene i bloggen din finner jeg også mange blogger jeg ikke vet om - helt supert. Ha en fortsatt fin Telemarks-høst!

Related Posts with Thumbnails